kansen komen in camouflagepak

Outplacement

In een outplacement traject ga je samen met mij op zoek naar een nieuwe baan. We kijken welke mogelijkheden voor jou passend zijn en gaan aan de slag met sollicitatievaardigheden. Daarnaast inventariseren we jouw kwaliteiten, talenten en wensen. Wat heb jij de arbeidsmarkt te bieden en welke banen passen daarbij? Zo ontdekken we met elkaar de opties die écht haalbaar zijn en waarin jij tot je recht komt als persoon.

Welke werkzaamheden geven jou energie?

Ontmoetjekeuze helpt je contact te maken met jouw gevoel en innerlijke drijfveren zodat je een keuze maakt die bij jou past. Zo pak je zelf de regie over je eigen loopbaan.

Ik geef je hierbij intensieve begeleiding. We besteden, indien nodig, aandacht aan het afscheid nemen van wat je achterlaat en we besteden aandacht aan het (weer) verkrijgen van zelfvertrouwen. Je gaat de arbeidsmarkt verkennen door te onderzoeken welke bedrijven of instellingen het beste bij je passen en te kijken of daar regelmatig vacatures te zijn. Je krijgt een gevoel bij de branches en bedrijven waar jij willen werken.

We oefenen met sollicitatie-simulatiegesprekken. We maken werk van het werkelijk solliciteren, voor het echt of bij aanvang puur om alleen ervaring op te doen. We zorgen voor sollicitatiebrieven die matchen met de functie en het bedrijf en we zorgen voor een sterke presentatie. Ik help je bij het vinden van werk dat bij je past. Het einddoel is: een baan waar jij langdurig met plezier en gezond kunt blijven werken.

Welke werkzaamheden geven jou energie?

In de laatste jaren is er veel veranderd in de manier waarop bedrijven personeel zoeken. Dat gebeurt via allerlei online kanalen die je kunt gebruiken, zoals LinkedIn, Twitter en Facebook. Samen kijken we welk medium voor jou geschikt, haalbaar en wenselijk is.

Ook via het netwerk vinden veel mensen een baan. Daar liggen vaak  interessante aanknopingspunten. Als partner van idPlein heb ik een landelijk netwerk van zelfstandige loopbaancoaches met baaningangen. Door de aansluiting met idPlein kan het traject worden opgebouwd of uitgebreid met diverse leerzame modules die interessant kunnen zijn voor jou.