Over mij

Coos Bahlmann

Vrijheid en ruimte om te kiezen

Tsja, bepaalde beslissingen kunnen je in een onverwachte situatie brengen. Vrijheid wilde ik, toen ik nog jong en onbezonnen was. Vrijheid om uit te zoeken wie ik was. Het summum van die zoektocht was een avontuur van een jaar in de Sinaï woestijn, op mijn twintigste: leeg, woest, bij Bedoeïnen op de thee. Had ik mezelf daarna gevonden? Nog niet. Ik maakte nog een reis en toen ik na een jaar weer voet op Hollandse bodem zette, startte ik zonder lang na te denken aan een prachtige loopbaan met het accent op Human Resources (toen heette dat gewoon nog P&O).

Ik liet los en waagde de stap

Vijfentwintig jaar lang deed ik wat goed was en veilig voelde. Een full-time functie in loondienst. Goede baan, goed inkomen, goedkeurende blikken van de mensen om me heen. En toen vond de vrijbuiter het genoeg. In 2007 haalde ik al mijn eerste coachingsdiploma, maar ik durfde toen de stap naar zelfstandigheid nog niet te zetten. Ik klampte me nog een tijdje vast aan mijn dienstverband om uiteindelijk bij de zoveelste reorganisatie een nieuwe stap te wagen. Een stap waar ik tot nu toe altijd veel angst voor had: loslaten van de zekerheid van een vaste baan. Maar ik was er aan toe: ik koos voor mijn grote wens om mensen te helpen bij hun levensvragen.

Ik gooide geen muntje op – wat ik ooit in de woestijn deed om mijn vervolgstap te bepalen -; ook luisterde ik niet naar advies van mensen om me heen die me waarschuwden dat er al zoveel coaches waren. Ik volgde dit keer mijn gevoel. Ik besloot te gaan voor mijn passie en te gaan doen waar ik ook echt goed in ben: jou helpen heldere keuzes te maken, gericht op wat je werkelijk wil.

Het avontuur ligt in de reis naar jezelf

Ik heb geen moment spijt gehad van het opzeggen van mijn vaste baan. Integendeel, ik voelde opwinding vanaf het begin van mijn keuze. Dít is wat ik wil: deels mijn HR-werk voortzetten en deels jou helpen jezelf te leiden. Het avontuur ligt niet in een jaar op reis. Het avontuur ligt in de reis naar jezelf, op reis naar wie jij werkelijk bent en kunt zijn. Ook voor mij geldt dat tot op de dag van vandaag nog steeds!

Partnerschap

Ik heb mijn eigen motivatie gevonden en dat geeft mij kracht. Dat gun ik jou ook. Ik wil niets liever dan je daarbij helpen. Jou leren kiezen. Ik heb niet de illusie dat ik nu keuze expert ben. Maar het is al verschillende jaren mijn eigen thema en samen met mijn ervaring, maakt dat ik jou hierbij goed kan helpen. Ik zet in op een vorm van partnerschap. Dat betekent dat ik jou onvoorwaardelijk steun in je proces. Dat zijn niet louter woorden. Voor mij is die verbinding met een ander wezenlijk, altijd.

Hier vind je informatie over mijn scholing en trainingen.

Als specialist op het gebied van loopbaancoaching, burnout & stress, reintegratie, ben ik tevens partner bij id Plein, Samen bieden we individuele coaching in outplacementreintegratie UWV en participatiefonds, en spoor 2 trajecten. We beschikken over een breed aantal specialismen, die via Expertteams verder ontwikkeld worden; er zijn expertteams actief op het gebied van Burnout & Stress, Outplacement & Naar werk, Wajong en Jobcoaching, Onderwijs, Chronisch Ziek & Werk, Psychische belemmeringen, en Spoor 1-2-3. Door onze gezamenlijke netwerken met elkaar te verbinden hebben we ingangen bij diverse bedrijfstakken en een groot aantal bedrijven. Ook via dit netwerk moeten altijd kansen voor je te creëren zijn.