Dit zeggen mijn klanten

Klant ervaringen

- Leren omgaan met angst en paniekklachten -

Loopbaantraject

“Het fijne aan Coos is dat hij je het gevoel geeft dat je mag zijn wie je bent of hoe je je op dat moment voelt. Hij geeft je ruimte en alle tijd die je nodig hebt. Ik voel me erg gehoord als ik bij hem ben. Hij stelde mij soms (moeilijke) vragen waarop ik echt moest gaan nadenken over wat ik eigenlijk allemaal zeg. Hierdoor kreeg ik stukje bij beetje zicht op wie ik ben en op wie ik wil zijn en ik kreeg zicht en handvatten op hoe ik kon omgaan met mijn gevoelens en bij het verwerken van emoties.

Jarenlang heb ik dingen op een bepaalde manier gedaan wat uiteindelijk tot mijn uitval leidde. Coos heeft me geholpen bij het omgaan met mijn gevoelens. Het is een hele klus om dit alles te verwerken en de dingen anders te doen dan ik altijd gedaan heb. Ik merk op het einde van het traject dat ik nu op de goede weg zit. En last but not least ben ik ook weer aan het werk in een betaalde leuke passende baan.

Coos, bedankt voor je tijd en inzet. Ik ben erg blij dat ik toen de keus heb gemaakt om bij jou in behandeling te gaan.
B. Zweers
Maart 2023

Naar Werk - Loopbaantraject

“"Na 3 bureau’s gesproken te hebben viel de keuze op Coos en Ontmoetjekeuze. Hij had geen standaard aanpak of antwoorden maar gevoelsmatig sloot hij aan bij wat ik nodig had.

Hij was oprecht, had rust, tijd en aandacht en wist vragen te stellen die mij raakten. De vraag waarmee ik kwam was wat ik nodig had en wat ik wilde terugzien in mijn toekomstige baan om daar ook met plezier en duurzaam aan het werk te kunnen blijven gaan.

In de gesprekken met Coos heb ik ontdekt wat ik te bieden heb, waar mijn drijfveren liggen, welke werkomgeving ik nodig heb, welke rol mij het beste past en, wat heel belangrijk was, hoe ik blijvend ruimte kan creëren voor mijzelf in het werk en trouw kan blijven aan mijn persoonlijke waarden.

Het resultaat is dat ik meer naar mijn persoonlijke waardes ben gaan leven, wat zorgt voor meer zelfvertrouwen, rust en ontspanning én dat ik nu zelfs, mede daardoor denk ik ook, een baan naar mijn wensen heb gevonden. Dankjewel Coos!"
R.M
Februari 2023
Adviseur vermogen, verzekeringen, hypotheken

Loopbaantraject

“ Ik ben naar Coos toegegaan om meer duidelijkheid te krijgen in de keuzes die ik wil maken voor mijn toekomst (met betrekking tot werk) in combinatie met het weer tot rust komen en het opbouwen van mijn zelfvertrouwen. Dit na een hectische periode. Aan het eind van het traject merk ik dat ik de rust en zelfvertrouwen weer terug heb gevonden en een duidelijk beeld heb gekregen van mijn mogelijke toekomstige werkzaamheden/werkomstandigheden!

Coos werkt op een pragmatische, rustige en ondersteunende wijze waarbij hij niet schroomt om je te (her)activeren/stimuleren teneinde je doel te bereiken !

Ik vind Coos een professionele coach die makkelijk met je mee schakelt. Hij ziet wat er nodig is om snel tot de kern van de zaak te komen. Hij stelt de juiste vragen, geeft op een prettige manier feedback en, niet onbelangrijk, dit alles met een gezonde dosis humor.
Patrick Benjaminsen
Maart 2022

Functioneel beheerder

Loopbaantraject

“ Ik zat ziek thuis en zag geen kans om weer in mijn eigen vak werk te verkrijgen. Ook zag ik enorm er tegenop om weer aan het werk te gaan.

Coos gaf mij vertrouwen, heeft me gemotiveerd en gestimuleerd. Ik kreeg begrip als dat nodig was, maar durfde me ook te confronteren en te begrenzen wat ik soms nodig had. Door zijn hulp en ondersteuning ben ik weer snel aan het werk gekomen in het vak dat ik het liefste doe".
Gerdien Tenkink
Maart 2022

Psycholoog

Loopbaanadviestraject

“ Coos heeft mij erg waarvolle tips ten aanzien van mijn presentatie en de inhoud van een sollicitatiegesprek meegegeven. Met met veel meer zelfvertrouwen en focus dan voorheen heb ik mijn sollicitatiegesprek kunnen voeren. De baan die ik ambieerde heb ik nu gekregen. Half januari begint mijn prachtbaan!

Marie-Anne Eij

projectondersteuner/contentmanager

Mailbericht 8 oktober n.a.v. loopbaanadvies

"via deze weg wil ik u nogmaals hartelijk bedanken voor onze fijne samenwerking. Ik heb inmiddels mijn eerste maand als administratief medewerker bij de GGD erop zitten en heb het enorm naar mijn zin! De werkzaamheden zijn prettig om te doen, de werktijden zijn ideaal, mijn salaris is hoger dan ooit (dit had ik nooit durven dromen) en mijn collega's zijn aangenaam om mee te werken. Bovenal; ik durf mijn grenzen aan te geven en dat wordt ten zeerste gewaardeerd (wie had dat gedacht?).

Zonder u was mij dit niet gelukt, en dankzij u kan ik met trots vertellen dat ik werk doe waar ik me goed bij voel en die cruciaal is in de tijd waarin we nu zitten. Ik ben er enorm trots op! 🙂 Bedankt voor alles! Warme groet, Lars
Lars v.W

weer werkend

Ontwikkeladvies

"Na mijn zwangerschap en een buitenlandavontuur wat niet doorging, liep ik vast in mijn loopbaan. Ik had bepaalde ambities maar het leek alsof ik die niet tot uiting kon brengen in de manier waarop ik aan het werk was. Coos liet me omdenken en op een andere manier naar banen en dienstverbanden kijken. Door zijn coaching heb ik (snel!) een nieuwe baan die heel goed bij mij past gekregen en heb ik, en dat is voor mij het allerbelangrijkst, weer vertrouwen in mijn loopbaan. Coos is inlevend, professioneel en denkt buiten de gebaande paden. Ik zou de coaching van Coos bij iedereen aanraden, al is het maar als 'apk' voor je loopbaan om te kijken of je nog op je plek zit, of om nieuwe (grote) stappen te zetten.
Irene

communicatiestrateeg en onderwijsprofessional

Ontwikkeladvies

"Ik zat een beetje op hete kolen. 58 jaar en anderhalfjaar al werkloos. Ik wilde hulp bij het zoeken van passende vacatures, bij het schrijven van een aansprekende sollicitatiebrief en bij het krijgen van een baan. Die hulp vond ik bij Coos. Ik vond hem duidelijk, concreet en heel eerlijk naar mij toe. Het resultaat van deze periode, - ik weet niet in hoeverre dat volledig aan Coos is te wijten, maar zeker voor een deel -, is dat ik ineens uit twee banen kon kiezen en nu dus een mooie baan naar mijn hart heb. Het had niet beter gekund."
Menno Bouma

Ik was werkeloos en schaamde me voor mijn situatie.

“Op het moment dat ik me wilde heroriënteren op een switch naar een andere werkveld, schakelde ik de hulp van Coos in. Ik zocht hulp. Ik wist niet wat ik wilde. Ik wist ook niet of ik wel een overstap durfde te maken. Door zijn vragen en thuisopdrachten kreeg ik zicht op hoe ik (over mijzelf) dacht en handelde. Het vertrouwen in mijzelf kwam weer terug. Het resultaat was een andere mindset en een helder uitgestippelde route die voor mij op realistische wijze (persoonlijk, tijdtechnisch en financieel) laat zien hoe ik mijn droom(baan) kan verwezenlijken.”
Lars v.W.

Leren voelen

"Mijn thema is leren voelen en daarop te vertrouwen. Ik ben rationeel en reageer vanuit mijn hoofd. Dit staat goed contact met andere mensen soms in de weg. Door de hulp van Coos ontdek ik het verschil tussen doen vanuit mijn denken en doen vanuit mijn gevoel. Ik krijg meer verbinding met mijzelf en ben in staat om veel meer vanuit mijn gevoel te handelen en daar op te vertrouwen. Voor mij is dit een echte verrijking".
T.K.
Docent

Grenzen stellen

"Mijn hulpvraag was om beter mijn grenzen te stellen, met name bij mijn dochter. Ik liet mij makkelijk in een weg manoeuvreren waar ik zelf niet gelukkig van werd en dus over mijn grenzen liet gaan. Coos geeft je een enorm veilig gevoel, waardoor je makkelijker en sneller tot de kern van het probleem komt en je van daaruit, door zijn juiste vraagstelling, weer verder kunt. Coos heeft mij geholpen om een balans te vinden in het grenzen stellen, het kunnen loslaten en ook de gevoelige en kwetsbare 'ik' te vinden en te behouden, zonder me daarop te laten kwetsen".
K. van D
moeder en coördinator hulpverlening

Met vertrouwen stappen durven zetten

“Ik heb Coos leren kennen als iemand die altijd een luisterend oor heeft en die samen met mij keek wat er voor mij nodig was om de volgende stap te kunnen zetten. Daarbij voelde ik mij altijd zeer veilig bij hem en had ik het gevoel dat ik helemaal mijzelf bij hem kon zijn. Dank je wel Coos voor je niet aflatende ondersteuning tijdens het proces dat ik gegaan ben. ”
T.M.
Manager zorg

Onzekerheid en behoud van energie

"Ik kwam met een vraag rondom mijn onzekerheid in mijn werk. Iets waar ik al langer last van had. Het viel mij op dat ik geen standaardvragen op mij af kreeg. In zijn vraagstelling sloot hij volledig aan op mijn antwoorden, confronterend maar inzichtgevend. Ik ben iemand die zichzelf goed denkt te kennen maar zijn manier van coachen gaf mij inzichten en handvatten die ik voorheen nooit heb kunnen ontdekken. Alles bij elkaar heeft me deze coaching opgeleverd dat ik mijn energie veel beter kan behouden, en dat in éen enkele sessie. Ik kan mijn kwaliteiten in mijn werk nu voluit inzetten zonder mij onzeker te voelen. En daar kan iedereen, inclusief ikzelf, van genieten. Coos is een betrokken coach die op professionele, prettige en effectieve wijze aansloot op mijn vraag. Het was voor mij zeer waardevol. Mocht je op zoek zijn naar zo'n coach, dan beveel ik je hem zeker aan".
P.S.
Maatschappelijk werker

I was holding me back

“I was coached by Coos several times and he made me feel safe to explore the issues that were holding me back. Coos helped me discover my truths and gently guided me to break through the barriers I had surrounded myself in. I would recommend Coos Bahlmann to any of my friends!”
Lindsey Taylor

Kiezen met je hart, je verstand is om keuzes te begrijpen

“Coos heeft de gave om de vraag onder de vraag te vinden en je te helpen ontdekken wat je nu werkelijk wilt. Een absolute aanrader als je zelf weet dat het anders moet, maar nog niet weet welke kant je precies op wilt. Ik spreek uit ervaring, hij zag mijn zorg, maar vooral mijn enthousiasme en heeft me helpen ontdekken waar mijn hart ligt. Ik zie nu enthousiast een toekomst tegemoet, waarin ik begin met een studie. Deze bereidt mij voor op een andere richting als waar ik tot nu toe aan het werk was, waar ik het beste tot mijn recht kom en ga doen waar ik goed in ben en blij van wordt. Coos heeft me handvatten en vertrouwen voor de toekomst gegeven. ”
Attie Agricola
Begeleider

Ontwikkeladvies

"Als 55 jarige zzp-er kwam ik bij Coos omdat ik eigenlijk teveel dromen en energie had over wat ik nog allemaal wilde doen in mijn leven, qua werk. De gesprekken met Coos hebben me veel stof tot nadenken gegeven wat maakte dat ik wijs kon worden uit mijn brei. Hij vraagt door en houdt de grote lijn vast. Door zijn onbevangen manier van contact maken en door me ook heel hard om mezelf te kunnen hebben laten lachen, kijk ik er met plezier op terug. De gesprekken hebben me de rust en de ruimte gegeven om te volgen wat er op mijn pad komt. Hartelijk dank hiervoor!
Machteld van Ham

crisismanager in de zorg

Ontwikkeladvies

" Bij Coos kwam ik met de vraag hoe ik beter kan overkomen in een sollicitatiegesprek. Ik werd en word regelmatig uitgenodigd maar niet aangenomen. Coos heeft me geholpen om mijzelf in het gesprek, naast het zakelijke, meer te laten zien. Dat is iets wat ik van nature niet makkelijk doe. In de daaropvolgende sollicitatie kreeg ik positieve feedback van de interviewers. Ze hadden een heel goed beeld van mij als persoon gekregen, zowel zakelijk als persoonlijk. Voorheen heb ik deze feedback nooit zo ontvangen. Ook is mijn cv met zijn hulp aangepast. Ik heb Coos ervaren als een zakelijke, betrokken, kritische coach die ook zijn praktische ervaring als HR-adviseur, goed weet in te zetten. Hij komt snel tot de kern van uitdagingen en weet de juiste vragen te stellen om je verder te helpen.
Paul Cordfunke

Directeur Strategic Business Development

45+ Ontwikkeladvies

Ik heb een ontwikkeladviestraject gevolgd bij loopbaanadviseur/coach Coos Bahlmann. Mijn vraag was: hoe kan ik de laatste jaren vóór mijn pensionering, mijn werkzaamheden als docent op een positieve en gezonde manier volhouden? In een veilige warme, rustgevende omgeving heeft Coos mij geholpen met bewustwording van mijn eigen gedrag. Van moeten naar willen, van het hoofd naar het hart, van denken naar voelen, van spanning naar ontspanning van vasthouden naar loslaten. De gesprekken en oefeningen hebben mij inzicht gegeven in dwangmatige patronen èn concrete handvatten om deze patronen te doorbreken. Het leren loslaten heeft mij vrijheid en ontdekkende ruimte gegeven die ik kan en mag invullen met mijn keuzes waar ik geïnspireerd van raak en waar ik gewoon blij van word!
Anne Hijstek
MBO Docent ROC Aventus

Ruimte maken, juist door te kiezen

"Ik kwam bij Ontmoetjekeuze terecht omdat ik vastliep in mijn werk. In een paar sessies heeft Coos mij weer mijn eigen spoor laten ontdekken. Ik weet nu wat ik wil. In korte tijd ben ik me bewust geworden van de oorzaken en mijn eigen beperkende gedrag. Het inzicht dat ik daar zelf keuzes in maak is een enorme openbaring geweest. Een prachtig kado aan mijzelf. Dankzij de gesprekken en de opdrachten voel ik nu veel meer ruimte, zit ik lekkerder in mijn vel en sta krachtig en hernieuwd in mijn werk".
M.J.
Projectmanager

Mijn eigen overtuigingen blokkeerden mij

"Mijn ervaring is dat Coos vertrouwen biedt, de juiste vragen stelt en een sfeer creëert waarbinnen je in alle openheid op zoek kunt gaan naar het antwoord op je coachingsvraag. Bij mij betrof dat een blokkade tijdens het schrijven. Bij het beschrijven van bepaalde vormen van menselijk gedrag (losbandigheid, normloosheid, geestelijk en fysiek geweld) blokkeerde ik en probeerde ik me daaraan te onttrekken door de kwestie te omzeilen. Met Coos ben ik dit gaan onderzoeken. Zo kwam ik er -zelfs betrekkelijk snel- achter dat een diep ingesleten normen- en waardenpatroon me makkelijk tot oordelen verleidt, waardoor er vervolgens van een objectieve blik geen sprake meer kan zijn. Ik dreigde weg te zakken in mijn zelf-geschapen moeras van (voor-)oordelen. Het helpt enorm dat ik me er nu van bewust ben wat mijn blokkade veroorzaakt".
T.H.
beginnend auteur