Je rust vinden in onrustige omstandigheden

Je wilt meer energie, uitgerust wakker worden en je minder gespannen voelen.
Welke weg bewandel je?

Het is inmiddels zeker dat je niet de enige bent die slecht slaapt, onrustig is of zich gespannen voelt. Het is iets van deze tijd. Een tijd waarin veel, te veel op ons afkomt. En dat maakt onzeker. Dat geeft onrust. Onrust die onder je huid gaat zitten en zich vastzet in je lijf.

Niet vreemd?
De situatie is dat we de hele dag bestookt worden met informatie. Je smartphone piept misschien om de haverklap door binnenkomende berichtjes, je googled naar informatie over voeding – 1000 artikelen die elkaar tegenspreken, waaruit moet je kiezen en hoe? -, baanzekerheid hebben we niet meer, je relatie rammelt, je pensioenvoorziening is niet meer zeker. Alles wat eerder vanzelfsprekend was, lijkt dat nu niet meer te zijn. Alle zekerheden buiten onszelf vallen weg, en dan…? Hoe blijf je staan? En wat is mogelijk?

Regie
Je kunt de situatie de rug toekeren en wachten tot je lijntje breekt. Je kunt ook je behoefte serieus nemen, keuzes maken en jouw autonome weg gaan. De omstandigheden ga je niet veranderen. Wat je wil is jouw balans terug vinden. De regie over je leven nemen zodat je weer energiek en uitgerust wakker kunt worden.  Dan kun je weer een leven leiden zoals jij dat wil.
Die balans terug vinden kun je op vele manieren aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld naar de sportschool, je kunt op yoga gaan, mindfullness beoefenen, je kunt naar de fysiotherapeut gaan of je kunt naar een goede coach.

Spanning en onrust ontstaat doordat je niet goed verwerkt wat op je afkomt. Bijvoorbeeld; je baan staat op de tocht en allerlei vragen komen bij je op waar je geen antwoord op hebt. Die onzekerheid kan je angstig en onrustig maken. Of je hebt het veel te druk met je werk en je gezin en je vindt geen tijd en ruimte meer om tot rust te komen.

Een wezenlijke vraag aan jezelf in dit soort situaties is:
“ HOE ga IK daar mee om”.

Ik kan je helpen om je eigen antwoord op die vraag te vinden.  Geen pleister op de wonde, maar een wezenlijke verandering. Dat geeft je de mogelijkheid om in die zelfde veranderende omstandigheden ruimte en rust te vinden door passende keuzes te maken in verbinding met jezelf.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.